Trening za omladinske radnike u okviru projekta „Odgovori.org“ održan je u Vrnjačkoj Banji od 4. do 7. marta 2021. godine. Njemu su prisustvovali timovi od po 3 predstavnika kancelarija za mlade i lokalnih organizacija iz 5 gradova u Srbiji u kojima će platforma „Odgovori.org“ biti pilotirana u predstojećim mesecima – Bajina Bašta, Beograd, Kragujevac, Sremska Mitrovica i Novi Pazar. 


Cilj treninga bilo je detaljno upoznavanje omladinskih radnika sa funkcijama i mogućnostima koje platforma nudi kako za one koji sprovode istraživanja pomoću nje tako i za mlade koji će se registrovati na njoj i popunjavati upitnike. Pored toga, učesnici treninga obučeni su kako da kreiraju kvalitetna istraživanja i kako da ih objave na sajtu. Tokom četiri dana treninga aktivno se radilo i na razvoju akcionih planova za promociju „Odgovori.org“ mehanizma u pilot gradovima među mladima, predstavnicima lokalnih organizacija ali i donosiocima odluka.


Projekat „Odgovori.org“ sprovodi Udruženje građana Libero i Nacionalna asocijacija Kancelarija za mlade uz podršku Evropske omladinske fondacije Saveta Evrope.

COE
Council of Europe
EYF
European youth foundation
ERASMUS
ERASMUS+
Unicef
Unicef
DCI
DCI