O NAMA

.

KO SMO MI?


Libero je organizacija za mlade osnovana 2002. godine u Beogradu. U ovoj organizaciji verujemo da su mladi ti koji bi, zbog svoje energije i upornosti, trebalo da budu glavni nosioci razvoja društva. Smatramo da će ih za ovu ulogu najbolje pripremiti poznavanje njihovih prava i zato smo u svom radu fokusirani na prava mladih, njihovu zaštitu i promociju.
Uvek smo otvoreni za nove ljude i sveže ideje. Naš tim se neprestano podmlađuje, proširuje i profesionalno usavršava. Libero okuplja ljude sa višegodišnjim iskustvom u realizaciji projekata od lokalnog i međunarodnog značaja.
U radu koristimo metode neformalne edukacije, aktivno promovišemo regionalnu saradnju i vrednosti interkulturalnog društva i radimo na osposobljavanju svojih korisnika za aktivno učešće u demokratskim procesima.

 


NAŠA MISIJA

 


Prava mladih u žiži.

NAŠA VIZIJA


Mladima su u potpunosti dostupna njihova prava.

New title

PROJEKTI

loc@l

EduMikser

EduMiker predstavlja kolekciju vodiča za unapređenje onlajn obrazovanja u Srbiji korišćenjem inovativnih metodologija i digitalnih alata. Razvijen je za nastavnike, studente i omladinske radnike.

loc@l

Exchange It

Cilj ovog projekta je da se organizacije osnaže za implementaciju omladinskih razmena u postkonfliktnim područjima i područjima u zamrznutim konfliktima, kao i da se poveća njihov kapacitet kroz platformu sa treninzima osmišljenim po njihovoj meri, mentorskom podrškom, umrežavanjem i ažurnim informacijama o određenoj temi.

loc@l

LOC@L

Stvaranjem LOC@L-a Libero je pokazao rešenost da dodatno doprinese napretku lokalnih zajednica koje su na putu ka EU. Na ovom mestu Libero će okupiti svoje partnere i njihovu ekspertizu na jednom mestu, iniciraće buduću saradnju i ponudiće priliku za uključivanje svima koji izraze želju da budu deo modernih, povezanih i rastućih lokalnih zajednica.

Virtual feels real

VIRTUELNO POSTAJE STVARNOST

Virtuelno postaje stvarnost je inicijativa započeta 2012. godine. UG Libero se tada pridružio evropskoj „No hate“ kampanji i postao je deo Nacionalnog saveta za borbu protiv govora mrznje. Tema digitalnog nasilja i rad na prevenciji istog postala je okosnica rada naše organizacije. U okviru ovog programa radimo sa decom i mladima, nastavnicima i timovima za borbu protiv nasilja nad decom.

loc@l

ExchangeIt

Ovde možete preuzeti besplatni priručnik „Razmeni – Ka regionalnoj saradnji i pomirenju“. Ovaj vodič sadrži sve što vašoj organizaciji ili instituciji može zatrebati kako bi uspešno sproveli omladinsku razmenu i na taj način doprineli razvoju Zapadnog Balkana.

Include me

MakeOver

Deleći sa Vama ekspertizu o strateškom planiranju, upravljanju zaposlenima i volonterima, načinu donošenja promene u Vašu organizaciju, upravljanju znanjem kao najvrednijem sredstvu u Vašoj organizaciji, upravljanju projektima i kreiranju strategije komunikacije, vodimo Vas na put INTERNE i EKSTERNE transformacije Vaše organizacije!

Genderality

GENDERALITY

Genderaliti je kampanja kao odgovor na rodno nasilje i diskriminaciju na mreži i „pravi“ posledice naših „virtuelnih“ akcije. Naš stav je da si ti, i slobodni ste da vas bude. Vaš virtuelni identitet nije manje važno od svog stvarnog identiteta – da ga grade, neguju ga, biti ti. Prečesto, virtuelni svet postaje platforma za zloupotrebe, a jedan nekažnjeno. Mi smo tu za borbu protiv da – i zato pokušavaju da dopru do vas.

Include me

INCLUDE ME

Osnovni cilj projekta „Include me“ je podizanje kapaciteta omladinskih radnika i organizacija kako bi mogli da kreiraju inovativne metode neformalnog obrazovanja koji će pomoći mladima sa nezadovoljavajućim uspehom u školi da ne napuste sistem formalnog obrazovanja, tržište rada i samo društvo.

Lajkit

LAJKIT

Sve je počelo kada smo primetili jednu divnu činjenicu, da kada se smejemo ne treba nam tumačenje ili prevođenje, razumljivo je na svim jezicima i kulturama. Morate priznati da je to ono što nam svima treba – da se smejemo malo više dok učimo jedni o drugima. I to je ono što ćemo uraditi. Očekujemo od vas da ne budete samo posmatrač, nego i stvaralac. Trebalo bi da probate, jer je zabavno i lako!

Aktiviraj se

AKTIVIRAJ SE

AktivirajSe.info je nov i brz način povezivanja aktivsta/kinja sa organizacijama koje imaju za cilj rad sa mladima i za mlade.Ako želiš da nađeš organizaciju koja odgovara baš tvojim potrebama i interesovanjima ili događaj koji je baš ono što tražiš onda je aktivirajse.info pravo mesto za tebe! Ako vaša organizacija radi sa srednjoškolcima i želite da imate učesnike/ce koji su zainteresovani baš za temu kojom se bavite onda je aktivirajse.info pravo mesto za vas.

Aktiviraj se

yoUThILIZE

Ovaj vodič sadrži uputstva i metodologije koje lokalne uprave mogu iskoristiti za promociju e-demokratije među mladima na lokalnom nivou u cilju povećanja njihove participacije u donošenju odluka.

COE
Evropska omladinska fondacija
Ministarstvo
Program "Evropa za građane i građanke"
BUM
Program "ERAZMUS+"
BUM
ACT projekat
BUM
RYCO