U cilju promocije tolerancije i različitosti, kao i borbe protiv govora mržnje mladih u virtuelom svetu, udruženja građana CivilNet i Libero, uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Saveta Evrope – Evropske omladinske fondacije, nastavila su prošlogodišnju inicijativu pod nazivom “Virtuelno postaje stvarno(st)“.

Ove godine, projektom su obuhvaćene dve ciljne grupe: srednjoškolci i stdenti.

Deo projekta koji se odnosi na studente i mlade pravnike ima za cilj da obuči vršnjačke edukatore iz 4 univerzitetska centra (Beograd, Niš, Novi Sad i Novi Pazar), koji će biti spremni da se uključe u borbu protiv svih oblika nasilja i maltretiranja u virtuelnom svetu, radi suzbijanja govora mržnje i promocije tolerancije među mladima.

Trening vršnjačkih edukatora studenata i mladih pravnika biće održan od 20-23.06.2013. godine.

Ako ste student i studirate u jednom od ovih gradova, ili ste mladi pravnik/student prava, pozivamo Vas da se priključite borbi protiv govora mržnje i postanete promoteri tolerancije i različitosti.

Za više informacija o treningu i načinu prjavljivanja kontaktirajte našu partnersku organizaciju CivilNet putem mejl adresa: milica.bmilic@gmail.com i office.civilnet@gmail.com.

COE
Council of Europe
EYF
European youth foundation
ERASMUS
ERASMUS+
Unicef
Unicef
DCI
DCI