Virtuelno postaje stvarno(st) je ove godine usmeren na promociju vrednosti čije prisustvo u virtuelnom svetu znači da do govora mržnje i ostalih negativnih oblika komunikacije uopšte neće ni doći. Tako je cilj VPS ovog puta da obuči generaciju mladih u Novom Pazaru koji će biti spremni da se uključe u odbranu ljudskih prava i postanu multiplikatori vrednosti koje promovišu jednakost, toleranciju i razumevanje i prihvatanje različitosti među mladima.

Sve je počelo sa treningom koji je održan u Kancelariji za mlade od 19. do 22. septembra. Naredni korak su moduli koje će učesnici/e proći na temu ljudskih prava, diskriminacije i manifestacije govora mržnje online. Budući vršnjački edukatori i edukatorke će zatim sprovesti radionice sa svojim vršnjacima u pet škola u Novom Pazaru.

U cilju borbe protiv diskriminacije, i za promociju ljudskih prava među mladima, udruženje građana LIBERO uz podršku Saveta Evrope – Evropske omladinske fondacije za mlade, i u saradnji sa Kancelarijom za mlade Novog Pazara, sprovodi ovaj projekat.

COE
Council of Europe
EYF
European youth foundation
ERASMUS
ERASMUS+
Unicef
Unicef
DCI
DCI