Napredak lokalnih zajednica nije moguć bez aktivnog učešća mladih. Ipak, mnogi mladi nisu zainteresovani ili nisu u mogućnosti da se uključe u proces donošenja odluka u svojim zajednicama zbog neadekvatnog načina na koji im se lokalne vlasti obraćaju. Problem slabe participacije mladih može se rešiti oblikovanjem mehanizama e-demokratije u skladu sa potrebama i navikama mladih. Lokalne vlasti treba da se pridruže mladim ljudima na mestima gde provode veći deo svog onlajn vremena i da kroz procese obrazovanja, informisanja i odnaživanja od njih naprave aktivne građane u svojim zajednicama.

Kako bismo pomogli da e-demokratiju učinimo zanimljivijom mladima na loklanom nivou predstavili smo  vodič „YOUTHILIZE E-DEMOCRACY“. Ovaj vodič napravljen je za predstavnike lokalnih vlasti i ostale aktere sa lokala koji imaju nameru da uspostave procedure e-demokratije i e-participacije u skladu sa potrebama mladih. U vodiču ćete naći preporuke, savete i primere mehanizama za uvođenje e-demokratije.

Vodič možete preuzeti besplatno klikom na dugme ispod ovog teksta.

Ovaj vodič napravljen je u okviru projekta „yoUThILIZE e-democracy“, koji je podržan od strane Evropske omladinske fondacije Saveta Evrope.

COE
Council of Europe
EYF
European youth foundation
ERASMUS
ERASMUS+
Unicef
Unicef
DCI
DCI