Od 10. do 13. decembra 2022. Libero je, kao deo konzorcijuma, prisustvovao transnacionalnom sastanku u okviru projekta „ACROSS“. Sastanak je održan u Beogradu, Srbija, u cilju informisanja učesnika o napretku i narednim koracima projekta.


Članovima konzorcijuma prezentovan je izveštaj o izvršenim zadacima na finalizaciji strukture kurikuluma koji treba da se izradi, uključujući konkretne metodologije za organizacije o sprovođenju međugeneracijskih sportskih aktivnosti. Pored toga, partneri su dobili informacije o sledećem koraku projekta: pilot aktivnosti za testiranje metodologija i dobijanje povratnih informacija od ciljnih grupa uključenih u njih. Obavešteni su o cilju zadatka, kao io konkretnim radnjama koje treba preduzeti, sa konkretnim uputstvima.


„ACROSS“ – „Age: Connecting & Revitalizing ThrOughSportS“ je projekat podržan od strane Erazmus+ programa Evropske unije, u kojem učestvuju omladinske organizacije i sportski klubovi iz Grčke, Srbije i Severne Makedonije, i koje udružuju snage da promovišu sport kao sredstvo međugeneracijskog dijaloga i razumevanje, kao i doživotno učenje kroz sport.

COE
Council of Europe
EYF
European youth foundation
ERASMUS
ERASMUS+
Unicef
Unicef
DCI
DCI