Treći transnacionalni sastanak u okviru projekta “INThROugh – power of cross-sectoral synergy between education and sport” U Vrnjačkoj Banji, Srbija, od 16. do 18. decembra 2021. godine, kome su prisustvovali predstavnici organizacija i sportskih klubova iz Srbije, Hrvatska i Severna Makedonija koji čine projektni konzorcijum (UG Libero, UG Interkultura, UG EduNorth, Fudbalski klub Viner, Odbojkaški klub Kitro i Košarkaški klub Cerak).


Osnovni cilj ovog transnacionalnog sastanka bio je da se izgrade veštine omladinskih organizacija da koriste sport kao sredstvo za neformalno obrazovanje mladih u sferama interkulturalnog dijaloga, promocije evropskih vrednosti i politika, jačanja demokratskih principa. Učesnici sastanka su analizirali postojeće NFE metode kako bi utvrdili koje od njih mogu biti zamenjene sportskim aktivnostima, kako bi mladi bili fizički aktivni tokom događaja neformalnog obrazovanja. Pored toga, set novih metodologija zasnovanih na sportu razvijen je od strane predstavnika omladinskih organizacija uz podršku i mentorstvo predstavnika sportskih klubova. Poseban fokus je stavljen na inovativne metode za teambuilding-e, enerizer-e i izgradnju veština, jer on čine jezgro većine NFE događaja.


Ove novorazvijene sportske metodologije biće pilotirane u 3 omladinske organizacije u okviru projektnog konzorcijuma, uz mentorstvo i podršku 3 sportska kluba iz njihovih opština. Nakon toga ćemo prikupiti i analizirati rezultate pilot faze kako bismo utvrdili kako je moguće dodatno poboljšati metodologije za korišćenje sporta u nefromalnom obrazovanju.


Projekat “INThROugh” je podržan od strane Erazmus+ programa Evropske unije.

COE
Council of Europe
EYF
European youth foundation
ERASMUS
ERASMUS+
Unicef
Unicef
DCI
DCI