“THINK! Don’t hate – Training for Counterizers“ održan je u Solunu, Grčka, od 17. do 24. avgusta 2021. Ovaj događaj je bio prilika za mlade ljude i omladinske radnike iz Grčke, Crne Gore, Srbije, Severne Makedonije, Belgije, Španije, Hrvatske i Kosovo da se okupe i steknu nova znanja i veštine za korišćenje kritičkog mišljenja u borbi protiv govora mržnje na internetu. Učesnici seminara su takođe radili na razvoju inovativnog nastavnog programa „Counterizers“ i pripremili su niz interaktivnih radionica za sprečavanje govora mržnje u njihovim lokalnim zajednicama koje će biti organizovane u narednih nekoliko mesecima.

Glavni cilj projekta “THINK! Don’t hate” je borba protiv govora mržnje u onlajn svetu kroz dekonstrukciju i diskreditaciju narativa na kojima se zasniva, kao i osnaživanjem mladih ljudi da postanu lideri u borbi protiv lažnih vesti, predrasuda i mržnje na Internetu.

Projekat “Think! Don’t hate – Preventing and Countering Hate Speech” implementira organizacija KYL u saradnji sa 5 partnerskih organizacija: Syllogos Apofiton Ekpedeftirion Mandoulidi (Grčka), Nevladino Udruzenje Prima (Crna Gora), Connect International (Belgija), Udruženje Građana Libero (Srbija) and Združenie Za Kulturna Sorabotka Interkultura Skopje (Severna Makedonija).

Projekat je podržan od strane programa Erazmus+ Evropske unije.

COE
Council of Europe
EYF
European youth foundation
ERASMUS
ERASMUS+
Unicef
Unicef
DCI
DCI