Prvi seminar u okviru projekta „makeOver“ održan je od 1. do 6. decembra 2018. godine u Ljubljani, Slovenija, i njemu su prisustvovali predstavnici partnerskih organizacija na ovom projektu. Konzorcijum u okviru ovog projekta sastavljan je od organizacija i javnih institucija iz 7 zemalja: UG Libero (Srbija), PRONI (Bosna i Hercegovina), La Fenice (Italija), Mladi zmaji (Slovenija), KYL (Kosovo*), Alumni Mandoulides (Grčka), YEU (Belgija).

Tokom šest dana ovog seminara partneri su imali priliku da nauče vie jedni o drugima i upoznaju se sa budućim aktivnostima koje će biti realizovane u okviru ovog projekta. Takođe, ustanovljeni su kanali komunikacije i postignut je dogovor o budućim koracima koji će biti sprovedeni sa ciljem efikasne implementacije projekta. Uz pomoć stručnjaka. članovi Konzorcijuma stekli su novo znanje vezano za procese eksternog i internog preobražaja organizacija i upoznali su se sa konceptima poput strateškog planiranja, komunikacione strategije, fandrejzinga i menadžmenta znanja.  Kako bi metode za eksterni i interni probražaj bile razvijene na najbolji mogući način još dva seminara u okviru ovog projekta biće organizaovana – prvi u Srbiji, a drugi u Grčkoj.

Završetkom seminara u Ljubljani projekat „MakeOver“ zvanično je započeo! Pratite naš rad i u predstojećim mesecima i mi ćemo pomoći vašoj organizaciji da raste i razvija se održivo.

Projekat „MakeOver“ sufinansiran je od strane programa Evropske unije „Erazmus +“.

GALLERY

COE
Council of Europe
EYF
European youth foundation
ERASMUS
ERASMUS+
Unicef
Unicef
DCI
DCI