Predstavnik UG Libero učestvovao je na treningu za pripremu predloga projekata za organizacije civilnog društva koji je održan u Vrnjačkoj Banji u periodu od 27. do 30. Avgusta 2022. godine. Događaju su prisustvovali članovi nevladinih organizacija iz svih delova Srbije. Tokom četvorodnevnog treninga, kroz interaktivne diskusije i radne grupe, govorilo se o svim fazama i osnovnim elementima projekata. 

Posebna pažnja posvećena je razvoju i podizanju kapaciteta nevladinih organizacija u Srbiji kako bi one unapredile svoje sposobnosti, a time i povećale svoje mogućnosti, kroz savladavanje veštine pripreme predloga projekata, uz poštovanje principa inkluzivnog učešća mladih i rodne ravnopravnosti. 

Učesnici treninga imali su priliku da kroz radne grupe i pariticipativnu igru „Dizajn projekta: Šta, ko, kako?“, sastave svoje predloge projekata. Na kraju treninga, uz mentorsku podršku trenerica i predavačica iz Misije OEBS-a u Srbiji, učesnici su analizirali svoje projekte, diskutovali o tome kako su mogli da se dodatno unaprede, uz razmenu korisnih praksi koje su proistekle iz samog kreativnog procesa. 

Trening je organizovan od strane Lokalne kancelarije Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO) u Srbiji, uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji.

COE
Council of Europe
EYF
European youth foundation
ERASMUS
ERASMUS+
Unicef
Unicef
DCI
DCI