Tražimo omladinske radnike, predstavnike zainteresovanih strana i volontere da nas podrže u zajedničkom stvaranju inovativnih alata, metodologija i politika koje će obezbediti unapređenje praksi e-volontiranja i njihovo priznanje među organizacijama i institucijama širom Evrope.

Dobrodošli u projekat „E-volontiranje – izgradnja onlajn ekosistema volontiranja“! Cilj mu je da omogući transformaciju praksi transnacionalnog volontiranja, koristeći nove pristupe uvedene kroz održivi e-volonterski ekosistem.

Pošto smo uspešno završili istraživanje kapaciteta organizacija za angažovanje e-volontera i mapirali politike koje regulišu ovu oblast, sada je vreme za sledeće korake! Naš događaj Living Lab je pred nama!

O ČEMU JE OVAJ DOGAĐAJ?

Ovaj događaj označava početak Living Lab faze projekta. Okupiće zainteresovane strane i angažovati ih u procesima otvorenih inovacija, razmišljanja i povratnih informacija sa fokusom na zajedničko kreiranje inovacija koje će podstaći kapacitete omladinskih organizacija i njihovih volontera da se uključe u smislena iskustva e-volontiranja.

Kroz učešće u ovom događaju daćete doprinos:

RAZVOJ KURIKULA – pružićete vredne inpute za kreiranje inovativnih nastavnih planova i programa e-volontiranja u narednim fazama projekta.

DEFINISANJE ALATA PLATFORME – odredićete koji elementi, alati i funkcije treba da budu uključeni u platformu za e-volontiranje.

PREPORUKE POLITIKE – definisaćete koje promene politike treba da se izvrše da bi se obezbedila održivost, prepoznavanje i standardizacija praksi e-volontiranja.

RAZMENA ZNANJA – razmenjivaćete znanja, iskustva i veštine sa drugim zainteresovanim stranama koje igraju važnu ulogu u razvoju e-volontiranja.

KO MOŽE DA SE PRIJAVI?

Možete se prijaviti ako:

  • ste omladinski radnik, predstavnik omladinskih organizacija, NFE edukator, volonter, kreator politike ili IT stručnjak sa iskustvom u onlajn ili lično volontiranju.
  • Imate iskustva u upravljanju volonterima, radu sa mladima i NVO sektoru,
  • Imate opšte znanje o volontiranju i praksi e-volontiranja,
  • Upoznati ste sa karakteristikama i elementima onlajn omladinskog rada,
  • Dolazite iz Srbije, Grčke, Španije, Francuske, Slovenije i Belgije (*ili iz zemalja koje su članice CI).
  • Spremni ste da učestvujete u ovom događaju u celini i da pristojno vladaju engleskim jezikom.

GDE-KADA-KAKO

Događaj se održava u Beogradu od 13.12.2023 do 16.12.2023, i radni jezik je engleski.

KAKO SE PRIJAVITI

Prijavni formular: https://forms.gle/LhQ57idCbbxhSwpb8

Rok za prijavu: 1.11.2023, u 23:59 CET

PUTOVANJE I SMEŠTAJ

Organizatori će snositi sve troškove putovanja, smeštaja i hrane. Učesnici su u obavezi da koriste najisplativija sredstva putovanja. Organizatori će pokriti putne troškove u skladu sa smernicama CONNECT International-a o nadoknadi putnih troškova, u zavisnosti od zemlje porekla.

Ako budete izabrani, dobićete dodatne informacije o datumima, rasporedu i tačnom mestu održavanja događaja.

Projekat “E-volunteering” je kofinansiran od strane Evropske unije.

COE
Council of Europe
EYF
European youth foundation
ERASMUS
ERASMUS+
Unicef
Unicef
DCI
DCI