Ukoliko ste mlada osoba zainteresovana da doprinese stvaranju onlajn obrazovanja po meri svojih vršnjaka ili ste omladinski radnik koji imaju iskustva u korišćenju onlajn alata za potrebe neformalnog obrazovanja pozivamo vas da se prijavite na Trening seminar u Vrnjačkoj Banji koji će biti održan od 26. septembra do 2. oktobra 2021. godine.


Sada kad kreće nova školska godina jasno nam je da onlajn učenje ostaje deo formalnog i neformalnog obrazovanja i deo naše realnosti. Onlajn obrazovanje koje se sprovodi u Srbiji ne zadovoljava potrebe i očekivanja svih učesnika ovog procesa. Mladi prijavljuju da, po njima, onlajn obrazovanju, i formalnom i neformalnom, nedostaju interaktivnost, fleksibilnost i mogućnosti za zajednički rad, a učenje putem Interneta bi upravo trebalo da pruža sve navedeno.

Udruženje građana Libero uz podršku Evropske omladinske fondacije Saveta Evrope i Fridrih Nauman Fondacije za slobodu sprovodi projekat eduMIKSER sa ciljem pružanja podrške svima koji su uključeni u proces onlajn obrazovanja.  

Trening seminar na koji vas pozivamo namenjen je omladinskim radnicima koji se aktivno bave omladinskim politikama i podsticanjem društveno-političkog angažmana mladih i koji imaju iskustva u korišćenju onlajn alata za potrebe neformalnog i formalnog obrazovanja. Takođe, prijave su otvorene i za mlade ljude koji su posvećeni unapređenju društva kroz aktivizam ili su članovi učeničkih parlamenata svojih škola i koji žele da se uključe u stvaranje onlajn obrazovanja po meri svojih vršnjaka.

Učešćem na treningu omladinski radnici, nastavnici i mladi će dati svoj doprinos u stvaranju mehanizma za podršku tokom sprovođenja onlajn obrazovanja koji će biti dostupan svima koji su zainteresovani za ovaj proces.

Mehanizam koji ćemo zajedno stvoriti omogućiće svima u onlajn obrazovanju:

  • da lakše savladaju korišćenje onlajn alata prilikom sprovođenja edukacija, bilo da su onlajn ili edukacije uživo u pitanju.  
  • da kroz rad na neformalnom onlajn obrazovanju pospeše kritičko mišljenje kod mladih kako bi se omogućio njihov društveno-politički angažman prilikom kreiranja politika za mlade
  • da obezbede potrebnu interaktivnost tokom obrazovnog procesa i omoguće mladima da se aktivnije uključe
  • da pripreme i sprovedu onlajn edukacije po meri mladih i njihovih tehničkih kapaciteta.

Ukoliko želite da doprinesete našem radu i stvaranju kvalitetnijeg onlajn obrazovanja za budućnost pozivamo vas da se prijavite!

Prijavite se za trening na sledećem linku: https://forms.gle/d9oQ2af6yaUbJ7XD8 

Rok za prijavu je: 13. septembar 2021. godine

Ukoliko imate dodatnih pitanja molimo Vas da nas kontaktirate na: office@libero.org.rs

COE
Council of Europe
EYF
European youth foundation
ERASMUS
ERASMUS+
Unicef
Unicef
DCI
DCI