Poziv  je  namenjen  mladima  u Vranju, Leskovcu, Prijepolju, Prokuplju, Nišu, Boru, Boljevcu, Loznici, Kikindi, Valjevu, Kragujevcu, Beogradu, Novom Sadu i Pančevu koji ispunjavaju sledeće uslove:

Imaš do 30 godina? Živiš u jednom od 14 pomenutih gradova? Spreman/na si  za  aktivno učešće  u  edukaciji  svojih  vršnjaka i borbi protiv govora mržnje i diskriminacije na Internetu? Poseduješ prethodno trenersko iskustvo u držanju treninga i edukacija?

Ovo je pravi poziv za tebe!

U cilju promocije tolerancije i različitosti, kao i borbe protiv govora mržnje mladih u virtuelom svetu (pre svega na društvenim mrežama), udruženje građana LIBERO je uz saradnju partnera udruženja CIVILNET, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Saveta Evrope – Evropske omladinske fondacije, nastavilo  prošlogodišnju inicijativu pod nazivom VIRTUELNO POSTAJE STVARNO(ST).

Pozivamo te da se priključiš inicijativi i prijaviš na trening za obuku vršnjačkih edukatora. Na ovom treningu informisaćeš se o društvenim mrežama, načinu njihovog korišćenja, ali i zloupotrebe, propisima u virtuelnom i realnom svetu, načinima kako mediji utiču na oblikovanje društva i sl. Takođe, imaćeš priliku da razviješ svoje veštine potrebne za dalje širenje poruke ovog projekta i vođenja radionica sa srednjoškolcima.

Trening će se održati od 04. do 07. jula 2013. godine.

Popunjen nominacioni formular pošalji na e-mail adresu lokalne Kancelarije za mlade do 21. juna 2013. godine.

Za sve dodatne informacije kontaktiraj koordinatora/ku Kancelarije za mlade u tvom gradu, ili Libero tim na e-mail adresu office@libero.org.rs  ili putem telefona 011/33-40-359.

Budi aktivan. Budi promoter tolerancije i različitosti. Pridruži se borbi protiv govora mržnje, kako na Internetu, tako i u realnom životu!

COE
Council of Europe
EYF
European youth foundation
ERASMUS
ERASMUS+
Unicef
Unicef
DCI
DCI