Conflict Transformers NET je internacionalna mreža koju je osnovao Libero u okviru projekta u kome se bavio transformacijom konflikta kroz omladinski rad. Cilj ove mreže je da sabere iskustva, znanja i reference svojih članica i ponudi ih široj zajednici koja je za temu zainteresovana. Mreža trenutno broji 17 organizacija iz 13 evropskih zemalja.

Namera naše inicijative je da pokaže kako upotreba onlajn alata proširuje mogućnosti za transformaciju konflikta. Pokrenuli smo veb platformu kojoj je svrha da služi kao onlajn hab na kome sve zainteresovane osobe i organizacije mogu naći mnoštvo specifičnih metoda i praktičnih alata za uključivanje u onlajn transformaciju konflikta. Očekujemo da će ponuđeni sadržaji biti korisni omladinskim radnicima i aktivistima koji žele da nauče o drugim inicijativama i mogućnostima za transformaciju konflikata putem interneta. Takođe se nadamo da će omladinske organizacije mrežu koristiti i za pronalaženje partnera i pokretanje zajedničkih inicijativa.

Ciljevi Conflict Transformers NET su:

Sakupljanje i predstavljanje relevantnih informacija o transformaciji konflikata kroz omladinski rad onlajn i podrška razmeni znanja i kontakata;

Zajednički rad organizacija koje su uključene u razvoj metodološkog okvira za transformaciju konflikata onlajn kroz omladinski rad;

Izgradnja kapaciteta organizacija članica za onlajn transformaciju konflikata;

Uspostavljanje zvanične mreže za onlajn transformaciju konflikata kroz omladinski rad na način adekvatan za sve članice.

Projekat se realizuje uz podršku Evropske omladinske fondacije Saveta Evrope.

Za više informacija molimo vas da posetite www.network.libero.org.rs.

COE
Council of Europe
EYF
European youth foundation
ERASMUS
ERASMUS+
Unicef
Unicef
DCI
DCI