Libero je trenutno u procesu sprovodjenja više obuka za Intersektorske timove za zaštitu dece od nasilja. Cilj obuka je unapređenje kapaciteta timova u oblasti zaštite dece od zanemarivanja, nasilja, zlostavljanja i zloupotrebe putem Interneta.
Prva obuka je održana 27. decembra 2016. u Nišu i odmah zatim 31. januara 2017. godine u Kragujevcu. U planu je održavanje obuke za Intersektorski tim u Novom Sadu.
U okviru istog projekta Libero je sproveo i trening za organizacije članice Mreže organizacija za decu Srbije (MODS) u Vršcu od 3. do 5. februara.
Učesnici/e obuka stekli su sledeće kompetencije: Razumevanje digitalne komunikacije i njene specifičnosti; Prepoznavanje fenomena zanemarivanja, nasilja, zlostavljanja i zloupotrebe dece putem Interneta;  Upoznavanje sa alatkama za sistemsku podršku deteta; Upoznavanje sa mogućim modalitetima prevencije i zaštite dece od zanemarivanja, nasilja, zlostavljanja i zloupotrebe putem Interneta i Multisektorska saradnja u procesu zaštite dece. Nakon treninga i obuka učesnici/e osnaženi su da adekvatnije reaguju u svrhu podrške deci kada je u pitanju njihovo anemarivanje, nasilje, zlostavljanje i zloupotreba putem Interneta.
Obuke i treninzi se sprovode u okviru projekta „Zaštita dece od nasilja i promocija socijalne inkluzije dece sa smetnjama u razvoju u zemljama Zapadnog Balkana i Turske“. Projekat se sprovodi u saradnji Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva zdravlja, Ministarstva obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije i UNICEF-a, uz finansijsku podršku Evropske Unije.
COE
Council of Europe
EYF
European youth foundation
ERASMUS
ERASMUS+
Unicef
Unicef
DCI
DCI