U ponedeljak, 19.11.2012, u maloj sali gradske uprave u Zaječaru održana je dvočasovna radionica „Na finjaka zaobiđi lažnjaka”. Ovo je još jedna u nizu radionica u sklopu projekta „Virtuelno postaje stvarno(st)“ koji ima za cilj promociju odgovornog korišćenja interneta među mladima.

Radionicu su održali vršnjački edukatori Oliver Stanojević i Tamara Đorđević. Tema radionice je bila kako mladi da zaštite svoje profile na društvenim mrežama i kako da sačuvaju svoju privatnost na internetu.

Tokom radionice, učesnici su bili veoma aktivni i govorili o svojim iskustvima, a po prvi put se u radionicu uključio jedan deka koji je izrazio želju da sazna nešto više o ovoj temi zbog svojih unuka koji mnogo vremena provode na internetu. Na kraju su učesnici ocenili radionicu kao vrlo korisnu, i to na jedan neuobičajen način po ugledu na ponašanje na virtuelom svetu.

Radionica se nastavlja na društvenim mrežama, a komentare učesnika pogledajte na Facebook-u www.facebook.com/VirtualnoPostajeStvarnost i Twitter-u www.twitter.com/VFR_LIBERO, gde možete postavljati pitanja i razmenjivati korisne informacije!

COE
Council of Europe
EYF
European youth foundation
ERASMUS
ERASMUS+
Unicef
Unicef
DCI
DCI