U petak, 22. Februara u EU Info Centru, održan je Alumni Kontakt Seminar na kome je učestvovao i jedan od predstavnika udruženja građana Libero. Sam događaj je organizovan od strane organizacija ESN (Erasmus Studentska Mreža) i WBAA (Alumni Asocijacija Zapadnog Balkana).
Učesnici su imali priliku da slušaju govornike o njihovom radu u organizacijama WBAA, ESN-a, ali i Tempus Fondacije. Njihove sesije bile su usmerene prema promovisanju međunarodnih studentskih razmena, kao i prilikama koje one pružaju pojedincima i organizacijama koje dolaze iz Srbije.
U drugom delu programa, odvila se panel diskusija izmedju mladih koji su dobrovoljno odlučili da sa učesnicima seminara razmene svoja lična iskustva sa programima omladinske razmene.
Za poslednju sesiju i završetak samog programa, govornik je bio poseban gost, Karlo Biteto, iz medjunarodne fondacije GaragErasmus. U dinamičnoj i interaktivnoj diskusiji, on je prezentovao projekat “Laissez – Passer” u kome će po prvi put učestvovati i studenti iz Srbije.

COE
Council of Europe
EYF
European youth foundation
ERASMUS
ERASMUS+
Unicef
Unicef
DCI
DCI