Od 9. do 12 maja, na području opštine Vračar, održaće se niz događaja u okviru projekta „Izaberi EU“, podržanog od strane programa Evropske unije – Evropa za građane i građanke. S obzirom na to da su predstojeći parlamentarni izbori EU iza ćoška, ovaj projekat uključuje i ohrabruje građane da učestvuju u diskusijama o najbitnijim temama za građane EU, ali i za građane regiona. Participacija građana, pogotovo mladih ljudi, u poslednjih par godina stagnira, te je neophodno biti uporan u informisanju oko najbitnijih oblasti rada Evropske unije koje utiču na njihov svakodnevni život. U okviru predviđenih aktivnosti biće održane javne debate otvorene za sve građane o temama u vezi predstojećih evropskih parlamentarnih izbora.

U drugom delu događaja otvorenog za Beograđane, učesnici će imati priliku da podele rezultate diskusija javno sa gradjanima u okviru događaja “Grad Evrope” na Trgu Nikole Pašića. U okviru ovih javnih aktivnosti, gradjani će imati priliku da prošire svoja znanja razumevanje rada evropske unije, njenih relevantnih tema za predstojeće izbore, kao i njenih demokratskih procesa.

Ako ste zainteresovani da učestvujete, molimo Vas da nas kontaktirate na office@libero.org.rs kako bi mogli da se prijavite.

COE
Council of Europe
EYF
European youth foundation
ERASMUS
ERASMUS+
Unicef
Unicef
DCI
DCI