Projekat „Evropska živa biblioteka za mlade građane“ organizovan je u Solunu od 23. do 26. avgusta 2021. U projektu je učestvovalo preko 100 građana, uključujući 33 pozvana učesnika iz Beograda (Srbija), Kvart de Pobleta (Španija), Skoplja (Severna Makedonija), Sarajeva (Bosna i Hercegovina, Ljubljane (Slovenija) i Brisela (Belgija). U okviru ovog projekta žive biblioteke organizovane su na jednom od glavnih trgova u Solunu. Svaka živa knjiga je osoba sa svojim jedinstven identitetom i životnom pričom spremnom za deljenje sa svima koji pokažu volju da slušaju. Građani Soluna svih uzrasta, pola i porekla bili su željni da „iznajme“ naše knjige i da sa njima vode plodne razgovore.

Žive biblioteke su organizovane uz podršku Programa Evropske unije „Evropa za građane i građanke“ . Cilj projekta je da se Evropska živa biblioteka dovede u različite gradove Evrope sa idejom da pojača dijalog među građanima iz različitih zemalja i socio-ekonomskog porekla kako bi se razbile predrasude i stereotipi među njima.


Ostanite uz nas i pratite naš rad jer nameravamo da dovedemo Živu biblioteku u Sarajevo, Skoplje, Valensiju, Ljubljanu i Beograd. Ne propustite priliku da postanete deo pokreta koji teži da se izgradi razumevanje između evropskih zemalja i naroda.COE
Council of Europe
EYF
European youth foundation
ERASMUS
ERASMUS+
Unicef
Unicef
DCI
DCI