O NAMA

.

KO SMO MI?


Libero je organizacija za mlade osnovana 2002. godine u Beogradu. U ovoj organizaciji verujemo da su mladi ti koji bi, zbog svoje energije i upornosti, trebalo da budu glavni nosioci razvoja društva. Smatramo da će ih za ovu ulogu najbolje pripremiti poznavanje njihovih prava i zato smo u svom radu fokusirani na prava mladih, njihovu zaštitu i promociju.
Uvek smo otvoreni za nove ljude i sveže ideje. Naš tim se neprestano podmlađuje, proširuje i profesionalno usavršava. Libero okuplja ljude sa višegodišnjim iskustvom u realizaciji projekata od lokalnog i međunarodnog značaja.
U radu koristimo metode neformalne edukacije, aktivno promovišemo regionalnu saradnju i vrednosti interkulturalnog društva i radimo na osposobljavanju svojih korisnika za aktivno učešće u demokratskim procesima.


NAŠA MISIJA

 


Prava mladih u žiži.


NAŠA VIZIJA


Mladima su u potpunosti dostupna njihova prava.


PROJEKTI

LOC@L

Stvaranjem LOC@L-a Libero je pokazao rešenost da dodatno doprinese napretku lokalnih zajednica koje su na putu ka EU. Na ovom mestu Libero će okupiti svoje partnere i njihovu ekspertizu na jednom mestu, iniciraće buduću saradnju i ponudiće priliku za uključivanje svima koji izraze želju da budu deo modernih, povezanih i rastućih lokalnih zajednica.

INCLUDE ME

Kreiranje šeme za obuku za sprečavanje ranog napuštanja školovanja funkcioniše od novembra 2015 paralelno u Sloveniji, Belgiji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Crnoj Gori, Portugaliji i Srbiji.

TransconflictNET

Projekat koji realizuje Libero za omladinske organizacije iz cele Evrope. Svrha naše inicijative je da pruži omladinskim radnicima i aktivistima sa praktičnim uputstvima o tome kako koristiti online alate za rešavanje konflikata.

ZANEMARIVANJE, NASILJE, ZLOSTAVLJANJE I ZLOPUTREBA DECE PUTEM INTERNETA

Pomoć za izgradnju kapaciteta sistema za prevenciju i zaštitu dece od nasilja je sastavni deo programa saradnje UNICEF-a i Vlade Republike Srbije.

VIRTUAL FEELS REAL

započeto od 12 mladih entuzijasta i zaštitnika ljudskih prava na internetu i na taj način je dao svoj doprinos u Savetu kampanje Evrope „Branitelji ljudskih prava mreži“.

LAJKIT

Sve je počelo kada smo primetili jednu divnu činjenicu, da – kada se smejemo ne treba tumačenje, razumljivo je na svim jezicima i kulturama. Morate priznati da je to ono što nam svima treba – da se smejemo malo ritam više dok je ozbiljan u vezi sa namerom da uče jedni o drugima. I to je ono što ćemo uraditi. Očekujemo od vas da ne budete samo posmatrač, nego i kreator. Trebalo bi da probate, jer je zabavno i lako. Dakle, usudi se da probaš.

GENDERALITY

Genderaliti je kampanja kao odgovor na rodno nasilje i diskriminaciju na mreži i „pravi“ posledice naših „virtuelnih“ akcije. Naš stav je da si ti, i slobodni ste da vas bude. Vaš virtuelni identitet nije manje važno od svog stvarnog identiteta – da ga grade, neguju ga, biti ti. Prečesto, virtuelni svet postaje platforma za zloupotrebe, a jedan nekažnjeno. Mi smo tu za borbu protiv da – i zato pokušavaju da dopru do vas.

AKTIVIRAJ SE

AktivirajSe.info je nov i brz način povezivanja aktivsta/kinja sa organizacijama koje imaju za cilj rad sa mladima i za mlade.Ako želiš da nađeš organizaciju koja odgovara baš tvojim potrebama i interesovanjima ili događaj koji je baš ono što tražiš onda je aktivirajse.info pravo mesto za tebe! Ako vaša organizacija radi sa srednjoškolcima i želite da imate učesnike/ce koji su zainteresovani baš za temu kojom se bavite onda je aktivirajse.info pravo mesto za vas.

Evropska omladinska fondacija
Program „Europe for Citizens“
Program „ERASMUS+“
UNICEF
RYCO