O NAMA

.

KO SMO MI?


Libero je organizacija za mlade osnovana 2002. godine u Beogradu. U ovoj organizaciji verujemo da su mladi ti koji bi, zbog svoje energije i upornosti, trebalo da budu glavni nosioci razvoja društva. Smatramo da će ih za ovu ulogu najbolje pripremiti poznavanje njihovih prava i zato smo u svom radu fokusirani na prava mladih, njihovu zaštitu i promociju.
Uvek smo otvoreni za nove ljude i sveže ideje. Naš tim se neprestano podmlađuje, proširuje i profesionalno usavršava. Libero okuplja ljude sa višegodišnjim iskustvom u realizaciji projekata od lokalnog i međunarodnog značaja.
U radu koristimo metode neformalne edukacije, aktivno promovišemo regionalnu saradnju i vrednosti interkulturalnog društva i radimo na osposobljavanju svojih korisnika za aktivno učešće u demokratskim procesima.

 


NAŠA MISIJA

 


Prava mladih u žiži.


NAŠA VIZIJA


Mladima su u potpunosti dostupna njihova prava.


PROJEKTI

LOC@L

Stvaranjem LOC@L-a Libero je pokazao rešenost da dodatno doprinese napretku lokalnih zajednica koje su na putu ka EU. Na ovom mestu Libero će okupiti svoje partnere i njihovu ekspertizu na jednom mestu, iniciraće buduću saradnju i ponudiće priliku za uključivanje svima koji izraze želju da budu deo modernih, povezanih i rastućih lokalnih zajednica.

INCLUDE ME

Kreiranje šeme za obuku za sprečavanje ranog napuštanja školovanja funkcioniše od novembra 2015 paralelno u Sloveniji, Belgiji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Crnoj Gori, Portugaliji i Srbiji.

TransconflictNET

Projekat koji realizuje Libero za omladinske organizacije iz cele Evrope. Svrha naše inicijative je da pruži omladinskim radnicima i aktivistima sa praktičnim uputstvima o tome kako koristiti online alate za rešavanje konflikata.

ZANEMARIVANJE, NASILJE, ZLOSTAVLJANJE I ZLOPUTREBA DECE PUTEM INTERNETA

Pomoć za izgradnju kapaciteta sistema za prevenciju i zaštitu dece od nasilja je sastavni deo programa saradnje UNICEF-a i Vlade Republike Srbije.

VIRTUAL FEELS REAL

započeto od 12 mladih entuzijasta i zaštitnika ljudskih prava na internetu i na taj način je dao svoj doprinos u Savetu kampanje Evrope „Branitelji ljudskih prava mreži“.

LAJKIT

Sve je počelo kada smo primetili jednu divnu činjenicu, da kada se smejemo ne treba nam tumačenje ili prevođenje, razumljivo je na svim jezicima i kulturama. Morate priznati da je to ono što nam svima treba – da se smejemo malo više dok učimo jedni o drugima. I to je ono što ćemo uraditi. Očekujemo od vas da ne budete samo posmatrač, nego i stvaralac. Trebalo bi da probate, jer je zabavno i lako!

GENDERALITY

Genderaliti je kampanja kao odgovor na rodno nasilje i diskriminaciju na mreži i „pravi“ posledice naših „virtuelnih“ akcije. Naš stav je da si ti, i slobodni ste da vas bude. Vaš virtuelni identitet nije manje važno od svog stvarnog identiteta – da ga grade, neguju ga, biti ti. Prečesto, virtuelni svet postaje platforma za zloupotrebe, a jedan nekažnjeno. Mi smo tu za borbu protiv da – i zato pokušavaju da dopru do vas.

AKTIVIRAJ SE

AktivirajSe.info je nov i brz način povezivanja aktivsta/kinja sa organizacijama koje imaju za cilj rad sa mladima i za mlade.Ako želiš da nađeš organizaciju koja odgovara baš tvojim potrebama i interesovanjima ili događaj koji je baš ono što tražiš onda je aktivirajse.info pravo mesto za tebe! Ako vaša organizacija radi sa srednjoškolcima i želite da imate učesnike/ce koji su zainteresovani baš za temu kojom se bavite onda je aktivirajse.info pravo mesto za vas.

Evropska omladinska fondacija
Program "Evropa za građane i građanke"
Program "ERAZMUS+"
Ministarstvo za evropske integracije
RYCO